Marvin popcorn sutton - nejslavnější moonshiner a jeho recept na bourbon

foto Marvin Sutton

Marvin „Popcorn“ Sutton je americký měsíčník a pašerák. Muž se narodil v roce 1946 ve městě Maggie Valley v Severní Karolíně, celý život žil na venkově a zemřel v roce 2009 v Cock County v Tennessee. Marvin napsal a publikoval autobiografického průvodce po moonshine, natáčel videa ukazující, jak správně destilovat moonshine, a také se stal hrdinou několika dokumentů, z nichž jeden byl dokonce oceněn regionální Emmy.

V roce 2009, ve věku 62 let, Popcorn Sutton spáchal sebevraždu z otravy oxidem uhelnatým. Důvodem dobrovolné smrti byl soudní trest odnětí svobody za měsíční svit a nedovolené držení střelných zbraní. Po Marvinově smrti byla po něm pojmenována nová značka whisky..

fotka moonshiner Marvin Popcorn Sutton

Životopis

Marvin Sutton tvrdil, že nelegální výrobu a distribuci alkoholu měl v krvi, protože právě této generaci se účastnilo mnoho generací jeho skotských a irských amerických předků..

V 60. nebo 70. letech Sutton pod vlivem alkoholu rozbil stroj na popcorn kulečníkovým tágem, poté dostal přezdívku. Marvin vysvětlil svou agresi tím, že kukuřice se používá nesprávně - nemůžete vyrobit popcorn z vynikajících surovin pro měsíční svit.

Sutton neustále porušoval zákon, v roce 1974 byl obviněn z daňových úniků z prodeje alkoholu, v roce 1981 následoval soudní proces za nedovolené držení drog a v roce 1985 - za útok zbraní. Ve všech třech případech byl případ řešen pouze s podmíněnými tresty..

Poté Sutton napsal svého průvodce po domácím vaření Me and My Likker a v roce 1999 jej začal prodávat ve svém obchodě. Kritici označili toto dílo za „nekoherentní, obscénní a zářivě vtipnou biografii obchodníka s měsíčním svitem“. Zároveň Marvin nahrál video se stejným názvem a vydal jej na běžnou kazetu VHS..

fotografie měsíčního svitu Sutton Popcorn

Lidé, kteří Suttona znali, si povšimli, že vždycky měl na sobě klobouk a modrou kombinézu na statku s popruhy, i když se objevil na oficiálním předvolání. A vždy odpověděl na všechna obvinění: „Toto byla moje poslední část měsíčního svitu, už to nebudu dělat, už jsem na takovou věc starý.“.

V roce 2002 režíroval Neal Hutcheson dokument Mountain Talk, založený na rozhovorech s lidmi žijícími v blízkosti Apalačského pohoří. Režisér zaznamenal rozhovory s několika místními obyvateli, včetně Marvina..

Ale Hutchesonův další film This is the Last Dam Run of Likker I’ll Ever Make byl zcela věnován Suttonovi. Video bylo vydáno ve stejném roce 2002 a okamžitě se stalo kultem.

V roce 2007 hasiči při požáru v obchodě Sutton objevili téměř 3 tisíce litrů nelegálního měsíčního svitu, z nichž se neplatily daně. Marvin dostal opět podmíněný trest a pokračoval v podnikání, prodával alkohol a hrál ve filmech..

Chtěl Marvin Sutton
Sutton byl dokonce hledán

V roce 2008, když mluvil s tajným federálním agentem, Sutton připustil, že měl na prodej více než 4 000 litrů nelegálního alkoholu. Tato informace byla během prohlídky plně potvrzena a Marvin byl odsouzen k 18 měsícům vězení, v té době mu bylo 62 let a o něco dříve byla Suttonovi diagnostikována rakovina. Požádal o zmírnění trestu do domácího vězení, ale návrh byl zamítnut.

Potom se Sutton zamkl ve svém autě na zahradě domu a byl otráven výfukovými plyny.

Podle vzpomínek Marvinovy ​​dcery vždy říkal, že raději zemře, než by měl jít do vězení. A také dodal: „Mám dost síly zemřít stejně, jako jsem žil: jen svým způsobem a nic jiného.“.

Bílá Tennessee whisky

V roce 2010 se Neil Hutcheson spojil s Suttonovou vdovou a J.&M Concepts LLC, vytvořili novou značku whisky pojmenovanou po Marvinovi. Tak se objevila Popcorn Suttonova Tennessee White Whiskey, která je vyráběna v destilačních destilacích, navržených samotným velkým moonshinerem, podle rodinného receptu Suttonů pomocí tajných technologií, které Marvin svěřil pouze zástupcům J.&M koncepty. Je známo, že nápoj je založen na směsi kukuřičného, ​​žitného a ječmenného sladu a přidává se do něj také cukr. Výsledkem je voňavý bourbon s charakteristickou chutí a 44% ABV.

Bílá Tennessee Whiskey a Jack Daniels
Podobnosti jsou zřejmé

Recept na „chlast“ Suttona však lze najít v jeho knize. Nejprve musíte zahřát 9 litrů vody na 65 stupňů, poté přidat 1 kg cukru, 0,5 kg kukuřičné mouky a 300 g ječmene nebo ječmene a žita, nechat směs na teplém místě po dobu 24 hodin. Přesně o den později přidejte do přípravku divoké droždí a po skončení fermentace dvakrát předjděte budoucí bourbon a odřízněte „hlavy“ a „ocasy“.

Zpočátku byla nová whisky uvedena na trh v lahvích s černým čtvercem, ale po soudním sporu s Jack Daniel`s Properties, který tvrdil, že značka nelegálně kopíruje jejich design, byla láhev změněna..

Výrobci tvrdí, že jediný rozdíl mezi jejich „chlastem“ a Marvinovým měsíčním svitem je legálnost původu, protože z jejich daní platí daně..

Bílá whisky tennessee
Nový design láhve

Pozoruhodné výroky Popcorna Suttona

„Ježíš proměnil vodu ve víno a já proměnil chlast“.

"Přísahám, že jsem poslední, kdo ví, co a jak." Skvělý chlast - to je vše, co jsem kdy udělal. “.

Nabídka